Omschrijving groepslessen

 

B.B.B.B.

Tijdens deze groepsles wordt er op 1,5 meter naast elkaar gesport, onder begeleiding van 1 instructeur. Er worden verschillende spierversterkende oefeningen gedaan, soms afgewisseld met stukjes cardio training. Deze les wordt zowel binnen als buiten gegeven.

Body Power

Wil je graag sterker worden en mooi gevormde spieren krijgen maar train je liever niet alleen met fitnessapparaten? Dan is een groepsles Body Power een uitstekende keuze! Deze groepsles focust op het vergroten van je kracht en spieruithoudingsvermogen en is ondertussen ook goed voor de vetverbranding. Door het herhalen van verschillende oefeningen met behulp van dumbells (gewichten), een step en een barbell (halterstang) train je alle belangrijke spiergroepen. De muziek, de instructeur en jouw eigen gewichtkeuze tillen je resultaten naar een hoger niveau! 

Bootcamp

Een combinatie van conditie- en krachtoefeningen, lekker intenstief en elke week anders. Deze les start bij het Geestmerambacht.

BRN

Deze ultieme shape workout is voor de Body u Really Need. De BRN® Workout is een effectieve en vooral motiverende shape les, waarbij de choreografie je blijft inspireren. Tijdens de workout maak je gebruik van XCO-trainers®. Het gebruik van deze twee aluminium buisjes gevuld met grit maakt de workout nóg effectiever, het zorgt voor o.a.:

  • een betere conditie
  • een optimale vetverbranding
  • een hoger calorieverbruik
  • ijzersterke buik-, lage rug- en heupspieren
  • vermindering lage rugklachten
  • een betere lichaamshouding
  • een mooi, strak lichaam

BRN: cardiotraining, spierverstevigende oefeningen en coretraining in één! 
Dit in combinatie met afwisselende en motiverende muziek en elke 3 maanden een nieuwe choreografie maakt de BRN® Workout een heerlijke les!

Circuittraining

Op zondagochtend kun je in een kleine groep in de groepsleszaal een circuittraining doen. De focus ligt hierbij op krachttraining.

De 60's

De groepsles voor 60-plussers. Omdat bewegen belangrijk is voor jong én oud, biedt Sportcentrum Aerofit deze les aan. Deze les is de ideale manier om aan conditie, uithoudingsvermogen en lenigheid te werken. Door het trainen houd je spieren en gewrichten soepel. Daarnaast kun je tijdens deze les samen met leeftijdsgenoten aan een betere lichamelijke conditie werken, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Werk in een ontspannen en gezellige sfeer aan je algehele fitheid!

Shape & Fit

Zoek jij een groepsles die lekker gevarieerd is en eigenlijk alles in zich heeft? Dan is Shape & Fit echt iets voor jou! In deze les train je je hele lichaam, lekker intensief, op motiverende muziek. 
Shape & Fit is een combinatie van cardio en spiertraining, waardoor je veel calorieën verbrandt. Tegelijkertijd werk je aan je conditie en een strakker lichaam. Dat maakt dit een perfecte les voor als je wilt afvallen, aan je conditie wilt werken en kracht wilt opbouwen. 

Spinning

Spinning is meer dan alleen een stukje fietsen op een spinningfiets. Het is een training waarbij het draait om conditie opbouwen, vet verbranden en de beenspieren trainen. Het is een pittige training, waarbij doorzettingsvermogen belangrijk is om een les vol te kunnen houden. Maar als je eenmaal begint, dan is het lastig om met spinning te stoppen!

Step-Aerobics

Basis, repeater knee op links, around the world, mambo, L-step: de termen vliegen je om de oren terwijl je je op heerlijke muziek keihard in het zweet werkt. Tijdens deze conditionele les gebruik je een step: een verhoogd platform, waar je steeds op- en afstapt. De step staat centraal, elke week wordt er een andere choreografie gemaakt. Door de energieke muziek en ‘dans-achtige’ bewegingen is het echt een feestje om aan een steples mee te doen en vliegt de tijd!

Sunday Morning Workout

De Sunday Morning Workout is een combinatie van pilates, stretchen en yoga.
Deze les heeft als doel kracht op te bouwen en de spieren te versterken, terwijl de les tegelijk je flexibiliteit verbetert en de harmonie van je lichaam en geest bevordert. Een heerlijke start van je zondag!

XCORE

XCORE® staat voor Extreme Core; een intensieve XCORE® training waarbij effectiviteit en plezier samengaan. De XCORE® workout is een ultieme core training (de kern van rug-, buik- en heupspieren) met behulp van de XCO-Trainer®. De XCO-Trainer® is een buis die een bewegende massa (grit) bevat. Aan het begin en aan het einde van elke beweging zorgt deze buis voor extra belasting van de spieren en het bindweefsel door het hele lichaam. Dit speciale effect staat bekend als ‘Reactive Impact’ en biedt je de beste training voor je core!
De 45 minuten durende XCORE® Workout is een effectieve, eenvoudige en intense core training. De training bestaat uit veel dynamische oefeningen met de XCO-Trainer®. De muziek maakt het verschil: de mix van de laatste en oude hits maakt dat je alles wilt geven tijdens de explosieve oefeningen. Voor je het weet, heb je weer een leuke en energieke les gevolgd. Ervaar hoe je lichaam het beste uit deze geweldige training haalt!

Zumba

De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het staat voor ‘snel bewegen en lol hebben’. Het is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansvormen, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Zumba is een erg leuke manier om lekker fit te worden!
Zumba is goed voor je uithoudingsvermogen, ook is deze workout goed voor de vetverbranding. Iedereen kan meedoen. Je danst op het ritme van de muziek, zonder strenge dansregeltjes te hoeven volgen of je precies aan de vorm te moeten houden. 

Zumba Gold

Zumba Gold heeft als basis de Zumba formule. De les is aangepast aan de behoefte van de actieve oudere deelnemer te voldoen, maar ook ouderen die een start willen maken naar een gezondere levensstijl door meer te bewegen. Alle elementen waar Zumba Fitness-party om bekend staat blijven hetzelfde: de opzwepende latin music, zoals salsa, merengue, cumbia en reggaeton. De bewegingen zijn aangepast en gemakkelijk te volgen.

Contact

Sportcentrum Aerofit
Willem de Zwijgerstraat 2
1723 KG Noord-Scharwoude
0226-317439
info@sportcentrumaerofit.nl