Omschrijving groepslessen

 

B.B.B.B

Bovenlichaam, buik, billen en benen, de 4 b’s. Na de warming-up volgen veel oefeningen voor de spieren om je lichaam in shape te houden. Tijdens deze les, op leuke muziek, wordt vaak gebruik gemaakt van dumbbells, dynabands, steps, fitnessballen etc. Voornamelijk gericht op oefeningen.

B.B.B.Buiten

Zie boven, maar dan lekker buiten. Weer of geen weer!

FunX

De nieuwste les op het rooster! Na een korte maar intensieve warming-up volgt de kern van de les. Deze les is een maand lang hetzelfde en wisselt daarna weer: andere materialen, andere oefeningen. In deze intensieve training van een half uur is de uitdaging hoog, maar wel realistisch.

Body Power*

Train alle grote spiergroepen in slechts een uur incl. een warming-up en cooling down. Geen “danspasjes”, wel motiverende muziek. Geschikt voor iedereen omdat de gewichten aan te passen zijn en iedereen op eigen niveau kan trainen. Veel herhalingen met lichte gewichten t.b.v. het REPeffect voor strakke, atletische spieren. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. barbell met schijven en dumbbells. In een korte periode kan al veel resultaat behaald worden.

Bootcamp

Een combinatie van conditie- en krachtoefeningen, lekker intenstief en elke week anders. Deze les start bij het Geestmerambacht.

BRN*

Tijdens de BRN-les (“Burn”) wordt getraind met 2 buisjes gevuld met grit. Deze shapeles is een combinatie van conditietraining en spierversterkende oefeningen en heeft bovendien als pluspunt de hoge verbranding van calorieën. Leuke choreo en inspirerende muziek. Deze ultieme workout is voor de Body u Really Need!

De 60's

Een groepsles voor de 60-plussers. Alle weken wat anders, gericht op conditie, spierversterking, balans etc. We gebruiken verschillende materialen zoals steps, dumbells, ballen etc. Goede afwisselende les voor de wat ouderen.

Shape & Fit

Training voor het hele lichaam. Conditiepieken worden afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Elke week anders. Ook in deze les wordt veel gebruik gemaakt van allerlei materialen.

Spinning

Fietsen kan iedereen! Spinnen is een indoor fietstraining en heeft tot doel het uithoudingvermogen te verbeteren. Deze training is voor iedereen toegankelijk omdat de intensiteit zelf bepaald kan worden. Door de geweldige muziek en de enthousiaste instructeurs wordt deze training een feestje!!

Step-Aerobics

Een les voor de wat gevorderde sporter. Er wordt gebruik gemaakt van het stepplateau. De heup- en bilspieren worden versterkt, het uithoudingsvermogen en de coördinatie worden verbeterd en bovendien wordt de vetverbranding gestimuleerd.

Sunday Morning Workout

De Sunday Morning Workout is een combinatie van pilates, stretchen en yoga.
Deze les heeft als doel kracht op te bouwen en de spieren te versterken, terwijl de les tegelijk je flexibiliteit verbetert en de harmonie van je lichaam en geest bevordert. Een heerlijke start van je zondag!

XCORE*

De ultieme core training (oorspronkelijk bedacht door een fysiotherapeut)! Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van een XCO-trainer, die gevuld is met grit. Het grit moet van kant naar kant bewegen, waardoor “reactive impact” ontstaat. Het lichaam moet dan harder werken om balans te houden, waardoor meer calorieën worden verbrand en meer spieren worden getraind. De les is laagdrempelig, geschikt voor iedereen en is makkelijk te volgen.

Zumba

Lekker swingen op muziek. Zumba betekent snel bewegen en veel plezier hebben. Het is een echte workout, want deze les kan wel degelijk helpen bij gewichtsverlies. Zumba is leuk, makkelijk en effectief. Iedere les geeft een feestgevoel.

Zumba Gold

Zie boven maar speciaal gericht op de 55-plussers. Het tempo ligt iets lager, maar doet niets af aan het Zumba feestgevoel. Zumba Gold heeft als basis de Zumba formule. De les is aangepast aan de behoefte van de actieve oudere deelnemer te voldoen, maar ook ouderen die een start willen maken naar een gezondere levensstijl door meer te bewegen. Alle elementen waar Zumba Fitness-party om bekend staat blijven hetzelfde: de opzwepende latin music, zoals salsa, merengue, cumbia en reggaeton. De bewegingen zijn aangepast en gemakkelijk te volgen.

Dance for adults

Terug van weg geweest. Dansen voor 21-plussers. Iedereen kan meedoen. Lekker dansen op verschillende soorten muziek. Er wordt gewerkt aan een chorografie, maar ook goed stretchen en gericht spieren trainen. (Let op: het is geen zumbales!)

*Deze les is 3 maanden lang hetzelfde en wordt daarna vernieuwd met nieuwe muziek en oefeningen/choreografie, zodat conditie en spierkracht continu weer uitgedaagd worden en extra impuls krijgen

Contact

Sportcentrum Aerofit
Willem de Zwijgerstraat 2
1723 KG Noord-Scharwoude
0226-317439
info@sportcentrumaerofit.nl