Fitness

Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die erop gericht zijn je lichaam in goede conditie te brengen en houden. Fitness is ideaal als je individueel, in alle vrijheid en op het moment dat het jou uitkomt wilt trainen. Je krijgt bij ons een op maat gemaakt fitnessprogramma dat past bij jouw doelen, wensen en eventuele (fysieke) beperkingen. Een fitnessprogramma bestaat vaak uit krachttraining en 'cardio'. Dit zorgt ervoor dat je het optimale resultaat bereikt. 

Cardio

Met cardio wordt het cardiovasculaire systeem (hart- en vaatselsel) bedoeld: elke trainingsvorm die gericht is op vetverbranding en/of het verbeteren van je conditie en waarbij je hart sneller gaat kloppen kan worden gezien zien als een cardio oefening. Dat kan hardlopen of fietsen zijn, maar ook touwtje springen, boksen of circuittraining. Het verbeteren van je conditie kan je dagelijkse leven een stukje aangenamer maken. Denk bijvoorbeeld niet meer hijgen als je de trap op rent of naar het werk fietsen zonder buiten adem te raken. Het uitvoeren van cardio oefeningen zal positief bijdragen aan je conditie, waardoor jij de volgende keer makkelijker om kunt gaan met dezelfde soort inspanning.

Krachttraining

Krachttraining – de naam zegt het al – is training om meer kracht en spierweefsel op te bouwen. Krachttraining heeft veel voordelen voor je algemene gezondheid. Het verlaagt je bloeddruk, versterkt je botten en verkleint de kans op diverse aandoeningen op latere leeftijd. Daarnaast is krachttraining ook uitermate geschikt om af te vallen. De ontwikkeling van spierweefsel zorgt ervoor dat je sneller vet verliest, omdat spieren in rust meer calorieën verbranden dan vetweefsel. Ook voelen veel mensen zich gezonder en energieker wanneer ze op een verantwoorde manier aan krachttraining doen én neemt hun zelfvertrouwen in flinke mate toe. Alle reden om er vandaag nog mee te starten dus!

Medisch Fitness

Heb je een blessure, ben je net een operatie uit of moet je revalideren? Sportcentrum Aerofit is naast een sportschool ook een preventiecentrum. Wij zijn bevoegd om jou te helpen bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Onderzoeken hebben aangetoond dat training en beweging de beste oplossing zijn voor het verhogen van de belastbaarheid. Medisch fitness helpt de conditie te verbeteren, de belastbaarheid te verhogen, klachten te voorkomen, verminderen of verergering van klachten te voorkomen.

Contact

Sportcentrum Aerofit
Willem de Zwijgerstraat 2
1723 KG Noord-Scharwoude
0226-317439
info@sportcentrumaerofit.nl